ВАКС затвердив угоду з суддею райсуду Рівненщини та адвокатом

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості служителем Феміди з Рівненщини та адвокатом.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості суддею Корецького районного суду Рівненської області Євгеном Куликом і адвокатом Миколою Туровичем. Їм призначили 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням на 3 роки.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У суді не вказують прізвища обвинувачених, однак, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кулика та Туровича.

«25 серпня колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та суддею Корецького районного суду Рівненської області, а також адвокатом. ВАКС визнав винуватим суддю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Адвоката визнано винуватим за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України. Вказаній особі призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років», – інформує ВАКС.

У суді додали, що судді Кулику заборонили протягом 2 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судових та правоохоронних органах, а адвокату – протягом 1 року займатися адвокатською діяльністю. Обох обвинувачених звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 3 роки.

Сума застави, внесена раніше за цих осіб, у загальному розмірі 1,3 млн грн буде перерахована на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт «Армія дронів».

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу судді Корецького райсуду Рівненщини Євгена Кулика та адвоката Миколи Туровича. За версією обвинувачення, за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: