Зеленський все ж поїде на зустріч лідерів ЄС до Іспанії, де його запевнять у довгостроковій підтримці – Reuters

Читать на русском
Володимир Зеленський все ж таки відвідає саміт лідерів ЄС в Іспанії. Очікується, що європейські союзники запевнять його у довгостроковій підтримці України.
Getty Images

Президент Володимир Зеленський 5 жовтня все ж таки відвідає саміт Європейської політичної спільноти в іспанському місті Гранада. Очікується, що європейські лідери запевнять його у довгостроковій підтримці на тлі невизначеної ситуації у США.

Про це пише Reuters.

Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країниВолодимир Зеленський за час повномасштабної війни здійснив 11 турів до союзників, відвідавши загалом 23 країни.

Про приїзд Зеленського традиційно не оголошують заздалегідь з міркувань безпеки. Але, за словами чиновників, він візьме участь у саміті, що дасть йому можливість обговорити із союзниками надання термінової військової допомоги.

Зустріч у Гранаді також дає таким лідерам, як президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, шанс підтвердити свою відданість Україні на тлі політичної нестабільності у США.

На саміті також обговорюватимуться такі теми, як транспорт, енергетика та штучний інтелект, криза між Азербайджаном та Вірменією.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Зеленський сказав, що не планує їхати до Іспанії на зустріч лідерів країн ЄС, оскільки його присутність «необхідна в Україні».

Днями Європарламент переглянув бюджет ЄС до 2027 року та створив новий фонд допомоги Україні на 50 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: