Туреччина прийме наступну зустріч союзників для обговорення миру в Україні

Читать на русском
Туреччина готується прийняти третю міжнародну зустріч радників з національної безпеки, які працюють над підтримкою українського мирного саміту.
Фото: depositphotos.com

Вже у жовтні Туреччина готується прийняти третю міжнародну зустріч радників з національної безпеки, які працюють над підтримкою українського мирного саміту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Передбачається, що зустріч відбудеться наприкінці жовтня у Стамбулі. Її учасники мають намір обговорити ідеї досягнення стійкого миру в Україні.

Вона слідує за подібними зборами у Данії в червні, а також у Саудівській Аравії в серпні.

Зазначається, що в ній візьме участь обмежена кількість офіційних осіб. Попередньо, серед учасників є радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Росія на цей захід не запрошена. Крім того, держава-агресорка засудила попередні зустрічі і назвала їх «нелегітимними». Представники Білого дому відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, у серпні в Саудівській Аравії відбулася зустріч дипломатичних радників з національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств провідних країн світу за ключовими принципами відновлення сталого та справедливого світу для України.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українську Формулу миру може бути використано для припинення інших військових конфліктів та подолання глобальних проблем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: