ЗСУ мають успіх біля Новопрокопівки та Бахмута – ISW

Читать на русском
Українські війська продовжували наступальні дії і просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжували наступальні дії і просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

Аналітики стверджують, що за повідомленнями російських ЗМІ, ЗСУ утримують позиції в радіусі 40 метрів від залізничного полотна поблизу Кліщіївки на Донеччині.

Крім того, російські військові заявили, що ЗСУ відновили бронетехнічні штурми поблизу Кліщіївки та Андріївки в напрямку залізничної колії та що тривають бої в суперечливих «сірих зонах» на північний схід і південний захід від Андріївки.

Також повідомляється, що українські сили вели обмежений наступ на лінії Авдіївка-Донецьк і незначно просунулися.

«На заході Запорізької області українські війська досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 жовтня, показують, що ЗСУ просунулися вздовж місцевої дороги на схід від Новопрокопівки (приблизно 5 км на південний схід від Роботиного). Українські сили також утримують позиції поблизу системи окопів, яка пролягає вздовж траси Оріхів-Токмак між Роботиним і Новопрокопівкою», – говориться у звіті.

За інформацією російських військових, ЗСУ посилили обстріли вздовж лінії Роботине-Копані. Крім того, деякі російські джерела стверджували, що українські сили просунулися до деяких російських оборонних окопів на цій лінії протягом останнього дня.

Також 4 жовтня війська рф продовжили контратаку на заході Запорізької області та відновили деякі позиції.

Український Генштаб повідомив, що росіяни атакували поблизу Роботиного та Вербового. Декілька російських джерел стверджували, що російські десантники відкинули українські сили приблизно на 2 км біля Вербового 4 жовтня.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів про просування ЗСУ та втрати ворога на Таврійському напрямку.

Наприкінці вересня стало відомо, що ЗСУ просунулися поблизу Кліщіївки на Бахмутському напрямку.

Також стало відомо, що українські військові, ймовірно, здійснили прорив на лінії Роботино-Вербове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: