У Запорізькій області пораненим окупантам не вистачає місць у шпиталях

Читать на русском
На Запорізькому напрямку російські окупанти несуть великі втрати, тому пораненим військовим не вистачає місць у шпиталях.
Фото: Міноборони рф

Через великі втрати під селом Роботине Запорізької області росіяни не можуть розмістити усіх поранених у своїх шпиталях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що окупаційні адміністрації терміново займають цивільні лікарні на тимчасово окупованих територіях під роботу військових шпиталів.

«Прифронтові цивільні лікарні на тимчасово окупованих територіях майже не обслуговують місцеве населення. Через великі втрати серед особового складу військові шпиталі росіян вже давно не справляються з кількістю поранених військових. Тому, окупанти продовжують злочинну практику обмеження цивільного населення в доступі до медичних послуг. Цивільні лікарні переробляють у військові шпиталі», – інформує ЦНС.

Також повідомляється, що російські загарбники залишають невелику кількість цивільних у цих лікарнях для того, аби використовувати їх у якості «живого щита».

За даними ЦНС, наразі окупанти займають усе більше цивільних медзакладів в тимчасово окупованих районах Запорізької області. Зокрема в Токмацькому районі цивільні лікарні наповнюють пораненими росіянами з-під Роботиного та інших ділянок фронту.

Нагадаємо, в ISW припустили, що українські військові, ймовірно, здійснили прорив на лінії Роботине-Вербове.

Водночас, росія посилює мобілізацію на півдні України.

Також повідомлялося, що в Запорізькій області окупанти облаштовують польові шпиталі у санаторіях та приватних будинках місцевих мешканців.

Раніше повідомлялося, що росіяни хочуть позбавити медпослуг українців без паспорта росії в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: