Буданов розповів, скільки російських військових загинули внаслідок удару ЗСУ по Севастополю

Читать на русском
Українській розвідці відомо про загибель дев’ятьох і поранення 16 осіб з числа високопоставлених російських офіцерів.
Фото: скріншот

Внаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту росії у Севастополі загинули дев’ять осіб, поранення отримали 16. Серед них – російські генерали.

Про це «Голосу Америки» повідомив начальник ГУР України Кирило Буданов.

Севастополь – один з етапів операції: в ОК Південь анонсували нові удари по об'єктах рф у КримуУдар по кораблях Чорноморського флоту рф в Севастополі є лише одним із елементів великої операції Збройних сил України. Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру ОК Південь Наталія Гуменюк.

В результаті удару ЗСУ по штабу Чорноморського флоту рф у тимчасово окупованому Севастополі 22 вересня щонайменше дев’ять російських військових загинули і 16 дістали поранення.

За словами Буданова, важкі поранення отримав командувач угруповання генерал-полковник Олександр Романчук. Без свідомості наразу перебуває і начальник штабу генерал-лейтенант Олег Цеков.

«Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у перелік», – сказав очільник ГУР.

У той же час головний розвідник не підтвердив інформацію про загибель командувача Чорноморського флоту рф адмірала Віктора Соколова, яка шириться мережею. Поки ГУР не володіє інформацією про стан військового.

Удари по Криму мають значення для контрнаступу ЗСУ – ТарнавськийДля успіху контрнаступу ЗСУ мають значення удари по Криму, подібні до сьогоднішньої атаки по Севастополю.

Також Буданов відмовився відповідати, чи для атаки на штаб ЧФ рф використали ракети західного виробництва.

Нагадаємо, 22 вересня російські окупанти заявили про удар по штабу Чорноморського флоту росії в Севастополі.

У ЗСУ підтвердили ракетний удар по штабу флоту росії в Севастополі, а в мережі з'явилося фото з місця події та відео прильоту по штабу ЧФ росії в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: