ВАКС залишив заарештованим банківський рахунок суді Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив  підстав для скасування арешту банківського рахунку, на якому знаходяться грошові кошти.

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим банківський рахунок судді Верховного суду Всеволода Князєва. На ньому знаходяться кошти, в тому числі, отримана заробітна плата.

Таке рішення 23 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 12 червня антикорупційний суд наклав арешт на безготівкові кошти, що перебувають на рахунках Кзязєва в Райффайзен банку, ПриватБанку та Укрсиббанку. 20 липня Апеляційна палата ВАКС залишила арешт без змін. Захист подав нове клопотання про скасування арешту.

«У задоволенні клопотання захисника підозрюваного (Всеволода Князєва – ред.) про скасування арешту відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: