США надсилали Україні дипломатичну ноту із закликом посилити боротьбу з корупцією – CNN

Читать на русском
Держдепартамент США надсилав Україні дипломатичну ноту, в якій закликав посилити боротьбу з корупцією, щоб продовжувати отримувати допомогу, а також проводити реформи.
Reuters

США за останні кілька тижнів неодноразово закликали Україну посилити боротьбу з корупцією, зокрема надсилали офіційну дипломатичну ноту, також відому як демарш.

Про це із посиланням на американських чиновників повідомляє CNN.

«Пропозиція, а не ультиматум»: у Зеленського відреагували на список пріоритетних реформ від СШАРадник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію щодо надання Україні списку пріоритетних реформ з боку американського уряду.

Чиновники кажуть, що певні види економічної допомоги США будуть пов'язані із прогресом України у реформуванні її інститутів. «Послання українцям завжди полягало в тому, що якщо якісь із цих коштів будуть присвоєні неправомірно, то це поставить під загрозу всю американську допомогу країні», – сказав CNN один американський чиновник.

Держдепартамент наприкінці літа направив Україні офіційну дипломатичну ноту, в якій йшлося про те, що США очікують від України подальших зусиль у боротьбі з корупцією, а також фінансової прозорості, щоб продовжувати отримувати пряму бюджетну підтримку. Раніше про демарш не повідомлялося.

У дипломатичній ноті також наголошувалося на необхідності проведення Україною реформ у рамках програми Міжнародного валютного фонду, у тому числі пов'язаних із боротьбою з відмиванням грошей.

Нагадаємо, напередодні видання Politico написало, що в адміністрації Джо Байдена набагато більше стурбовані корупцією в Україні, аніж говорять про це публічно. Це випливає із конфіденційної версії плану реформ в Україні, розробленої Держдепом.

У Держдепі при цьому зазначили, що Україна останні кілька тижнів вживає агресивних заходів для подолання корупції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: