Зеленський призначив нового керівника Одеської ОВА

Читать на русском
Керівництво місцевою ОВА довірили Олегу Кіперу – колишньому головному прокурору Києва. Відповідний указ з'явився на сайті президента сьогодні, хоча сам документ було підписано ще вчора.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового голови Одеської обласної військової адміністрації.

Відповідний документ з'явився на сайті глави держави.

Як Зеленський змінює голів обласних адміністрацій під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський змінив чи збирається змінити голів військових адміністрацій у 11 областях та Києві. Докладніше – на інфографіці.

Керівництво місцевою ОВА довірили Олегу Кіперу – колишньому головному прокурору Києва. Варто зазначити, що указ про призначення було підписано ще вчора.

Варто зазначити, що Кіпер почав працювати в прокуратурі ще у 2001 році. За часів президентства Віктора Януковича він обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури.

У 2014 році Кіпера люстрували, але у 2019-му він суд поновив його на посаді та визнав люстрацію незаконною. Через рік його призначили на посаду головного прокурора столиці.

Нагадаємо, з 10 квітня обов’язки голови Одеської ОВА виконував Борис Волошенков. Попереднім головою місцевої військової адміністрації був Максим Марченко, він залишив пост у середині березня.

Напередодні призначення Олега Кіпера узгодив Кабінет Міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: