Боррель назвав умову перемоги України у війні з росією

Читать на русском
Євросоюз збільшить військову підтримку України, оскільки прагне, щоб вона домоглася більшого успіху у боротьбі з загрозою рф.
Фото: Getty Images

Під час свого візиту до Києва глава зовнішньої політики Євросоюзу Жозеп Боррель назвав одну з вирішальних складових успіху ЗСУ на фронті.

Про це повідомляє Sky News.

За словами Борреля, перед обличчям екзистенціальної загрози для Європи ЄС продовжить фінансову підтримку України, навіть попри те, що США не включили до річного бюджету витрати на підтримку ЗСУ.

«Подивимося, що станеться в США, але з нашого боку ми будемо продовжувати підтримувати і збільшувати нашу підтримку», – сказав він.

Політик підкреслив, що саме збільшення військової допомоги відіграє велику роль в успіхах українських військових на фронті.

«Українці відважно борються. Якщо ЄС хоче, щоб вони домоглися більшого успіху, ми маємо надати їм краще і більше озброєння», – заявив дипломат.

Крім того, Боррель заявив про підготовку довгострокових зобов’язань з безпеки для України.

«Ми готуємо довгострокові безпекові зобов’язання для України»,написав він у Twitter.

Нагадаємо, голова Євродипломатії Жозеп Боррель 30 вересня прибув до України із неоголошеним візитом. Він відвідав Одесу, а потім вирушив до Києва.

Також повідомлялося, що 30 вересня Палата представників США проголосувала за проект бюджету на 45 днів, який не включає допомоги Україні.

Згодом тимчасовий бюджет підтримав і Сенат США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: