Боррель прибув до України з неоголошеним візитом – деталі

Читать на русском
В Україну неанонсовано прибув високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.
Укрінформ

Сьогодні, 30 вересня, до Одеси неанонсовано прибув високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Про це Боррель повідомив на сторінці у Twitter.

«Одеса - прекрасне історичне місто. Воно повинно бути в заголовках новин завдяки своїй яскравій культурі та духу. Натомість воно з'являється в новинах як часта мішень путінської війни. ЄС підтримує стабілізацію об'єктів, які постраждали від варварського руйнування росією», - йдеться у його повідомленні.

За його словами, минув рік з часу незаконної анексії росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і Україна має повне право захищатися від російської агресії та відновити повний контроль над своєю територією.

Боррель також пообіцяв, що ЄС буде з Україною стільки, скільки їй буде потрібно.

Нагадаємо, Боррель оголосив про те, що незабаром Рада міністрів ЄС із закордонних справ проведе засідання в Києві, аби на місці ознайомитися з ситуацією в Україні.

Також Боррель заявив, що на Генасамблеї ООН Євросоюз ще раз наголосить на стійкій підтримці України та на необхідності реформування Ради Безпеки, рішення якої блокує росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: