Україна отримає нові французькі установки Caesar: скільки саме

Читать на русском
В рамках угод холдинг KNDS поставить Україні ще шість самохідних гаубиць Caesar. Також підписано контракт на забезпечення довгострокової підтримки цих САУ шляхом надання запасних частин.
Defense Express

Україна підписала кілька контрактів із військовими компаніями із Франції. Зокрема, стосовно додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це повідомляє французьке видання Ouest France.

Як повідомляється, в рамках угод холдинг KNDS поставить Україні ще шість самохідних гаубиць Caesar. Також підписано контракт на забезпечення довгострокової підтримки цих САУ шляхом надання запасних частин. Ця угода стосується і запчастин на «колісні танки» AMX-10RC.

Зазначається, що домовленості з французькою компанією CEFA передбачають постачання 8 автомобілів-амфібій для подолання водних перешкод. А представники компанії Delair підписали контракт із Міністерством оборони України на поставки дронів, тип яких не уточнюється.

У той же час компанії Thales та Turgis & Gaillard домовилися про спільну розробку дронів з українською стороною. Крім того, CEFA поставить перші 8 роботів розмінування.

Нагадаємо, що перші установки Caesar Україна отримала у квітні від Данії.

А гнещодавно французька компанія Delair Drones передала Україні 150 безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: