Стало відомо, скільки українських військових підготувала Франція

Читать на русском
Франція на початку серпня виконала поставлене на 2023 рік завдання щодо навчання військовослужбовців ЗСУ. Про це сказав французький міністр збройних сил Себастьян Лекорню.
Фото: Shutterstock

Станом на серпень 6 тисяч українських військовослужбовців пройшли підготовку у у Франції. Це відбулося в рамках плану навчання бійців ЗСУ в цій країні в 2023 році.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв'ю виданню Var Matin.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

«У серпні ми досягли поставленої на рік мети – навчання 6 тисяч українських солдатів, розподілених між Францією та Польщею», – сказав він.

Міністр зазначив, що до кінця 2023 року у Франції завершать підготовку ще більше українських захисників. Крім того, деякі військові ЗСУ проходили навчання у Польщі за підтримки Парижа.

Очільник Міноборони Франції також зауважив, що для здійснення контрнаступальних операцій ЗСУ «потребує нового покоління солдатів, яких потрібно навчати».

Нагадаємо, Україна та Франція підписали у Вільнюсі оборонну угоду.

Також повідомлялося, що Франція поставила Україні першу партію дальнобійних ракет SCALP.

Раніше стало відомо, що навчання українських пілотів на F-16 може затягтися до наступного літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: