Франція тренуватиме українських пілотів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський повідомив про домовленість із Францією про тренування українських пілотів.
Фото: 5.ua

Володимир Зеленський розповів про домовленість із Францією про навчання пілотів з України. За його словами, коаліція сучасних винищувачів стає міцнішою, оскільки Франція буде тренувати українських пілотів.

Про відповідну домовленість президент України розповів у вечірньому зверненні наприкінці 557-го дня повномасштабної війни в Україні.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Обговорили захист нашого Одеського регіону – те, що Франція може зробити для захисту Одеси та області. І є дуже важлива домовленість про тренування у Франції наших пілотів – наша коаліція сучасних винищувачів стає міцнішою», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонні переговори із главою Франції Емманюелем Макроном. Вони обговорили, зокрема, наступні оборонні пакети для України. Також під час переговорів було домовлено про участь Франції й французьких компаній у Форумі оборонних індустрій.

Раніше стало відомо, скільки українських військових підготувала Франція.

Також повідомлялося, що Україна та Франція підписали у Вільнюсі оборонну угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: