До України вперше з початку вторгнення прибув глава МЗС Японії

Читать на русском
Глава Міністерства закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса прибув до України. Це його перший візит від початку війни з рф.
фото АFP

Глава Міністерства закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса прибув до України. Це його перший візит за півтора роки повномасштабної війни з рф.

Про це повідомила пресслужба посольства Японії в Україні.

Японія надасть Україні системи виявлення БПЛАПрем'єр-міністр Японії заявив, що використає 30 мільйонів доларів, виділених із фондів НАТО на надання Україні нелетального обладнання.

За інформацією МЗС Японії, у Києві Хаяші Йошімаса та його український колега Дмитро Кулеба обговорять участь України у роботі міжнародної спільноти, щоб якнайшвидше покласти край російському вторгненню.

Під час візиту главу МЗС Японії супроводжують керівники японських фірм, зокрема Хіроші Мікітані, засновник та генеральний директор Rakuten Group.

«Ми сподіваємося, що у цих компаній буде можливість безпосередньо вислухати та спілкуватися з потребами відновлення та реконструкції української сторони, що стане початком поглиблення участі японських компаній у майбутній допомозі у реконструкції України», – зазначили у пресслужбі МЗС Японії.

Нагадаємо, цього тижня Україну відвідав держсекретар США Ентоні Блінкен. Того ж дня, 6 вересня, Київ відвідала прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен. Вона виступила під час засідання Верховної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: