НАБУ закрило справу про продаж державних акцій АТ «Україна туристична»

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про закриття справи за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом імовірного зловживання службовим становищем посадовими особами Фонду державного майна під час продажу державного пакету акцій розміром 100% статутного капіталу АТ «Україна туристична».

Таке рішення було ухвалене детективом НАБУ ще 17 березня 2021 року, але публічно з'явилося лише зараз в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 19 вересня 2023 року, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ розслідувало можливий продаж за заниженою вартістю пакету акцій АТ «Україна туристична». На думку слідства, службові особи Фонду держмайна, нібито зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Будівельний союз «Моноліт» вчинили дії, спрямовані на визнання переможцем на аукціоні щодо продажу державного пакету акцій в розмірі 100% статутного капіталу АТ «Україна туристична» за ціною, яка є нижчою за ринкову. Номінальна вартість цих акцій становить 89,6 млн грн.

Стартова ціна лоту цього пакету акцій була встановлена в розмірі 44,8 млн грн. В аукціоні взяли участь чотири компанії: «Піканте», «Спецавтоінвест», «Ремедіо» і будівельний союз «Моноліт». Переможцем торгів став будівельний союз «Моноліт» із сумою в 65 млн грн. Однак, як встановило слідство, компанія «Україна туристична» є засновником ПАТ «Туристичний комплекс «Пролісок» (володіє 88,02% акцій). Готельний комплекс намагалися продати за 98,47 млн грн, але фактично пізніше його оцінили в 26,53 млн грн.

Тому детектив НАБУ закрив справу за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення. Акції АТ «Україна туристична» продали за 65 млн грн разом із туристичним комплексом «Пролісок», який оцінили в 26,53 млн грн. Тому нібито збитків від продажу завдано не було. Через закриття справи суд скасував арешт корпоративних прав АТ «Україна туристична».

Нагадаємо, раніше в цій справі скасували арешт самого готельного комплексу «Пролісок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: