Апеляція ВАКС закрила справу депутата Полтавської облради

Читать на русском
Апеляційна палата підтримала клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження та звільнення від відповідальності.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок і звільнила від відповідальності депутата Полтавської обласної ради від фракції «За майбутнє» Олега Дядика у зв'язку зі спливом строків давності.

Таке рішення 18 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Дядика винуватим у недостовірному декларуванні. Його оштрафували на 34 тисячі гривень і заборонили протягом 2 років з дня набрання сили вироком обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. Сторона захисту подала скаргу на це рішення. Однак вже після початку розгляду апеляції у справі спливли строки давності і тому адвокат Дядика подав клопотання про закриття справи.

«Клопотання задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року скасувати. На підставі пункту 1 частини 1 статті 49 ККУ звільнити обвинуваченого Олега Дядика від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Олега Дядика на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – оголосив рішення суддя Олександр Семенников.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Полтавської облради Олега Дядика. За версією обвинувачення, він у щорічній декларації за 2020 рік не зазначив факт перебування у його власності понад 2 млн грн статутного капіталу компанії «Міт Магнат», хоча він є єдиним засновником цього підприємства. Крім того, політик приховав факт отримання прибутків від діяльності на цьому підприємстві та не відобразив свої фінансові зобов'язання за отриманими у попередніх роках позикою та договором лізингу на суму понад 1,2 млн грн.

Як наслідок, внесені до декларації відомості відрізняються від достовірних на понад 3,47 млн грн, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: