Рівень злочинності в Україні знизився, але виникла інша проблема – глава МВС

Читать на русском
В Україні за час повномасштабного вторгнення рф рівень злочинності знизився приблизно на 15 відсотків.
фото Нацполіція

В Україні за час повномасштабного вторгнення рф рівень злочинності знизився на 15%. Проте значно почастішали випадки шахрайства. Також все ще гострою залишається проблема з торгівлею наркотиками.

Про це заявив глава МВС України Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Як змінилися результати роботи правоохоронців з початком великої війниНа другий рік повномасштабної війни в Україні не стали реєструвати значно більше кримінальних справ, але й суттєвого зменшення кількості злочинів також не спостерігається. Конкретні цифри – на інфографіці.

«За всіма основними видами злочинів ситуація контрольована. Якщо порівнювати початок широкомасштабної війни з сьогоднішнім днем, то кількість основних злочинів впала на 10-15%», – розповів він.

Водночас, Клименко зазначив, що є інша проблема – це часті випадки шахрайства. Тому зараз відбувається розширення підрозділів кіберполіції та кримінального аналізу. Крім того, посилюється обмін інформацією із відповідними підрозділами СБУ.

Ще одним викликом, за словами глави МВС, є боротьба із поширенням наркотиків. Тому міністерство оновило підрозділ департаменту боротьби з наркозлочинністю.

Нагадаємо, у Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ. Також поліція викрила шахраїв, які нібито збирали гроші для ЗСУ від Обухівської РВА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: