Апеляційна палата залишила під вартою бізнесмена Кауфмана

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу одеському бізнесмену, підозрюваному у заволодінні майном аеропорту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою бізнесмена Бориса Кауфмана, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні комунальним підприємством «Міжнародний аеропорт «Одеса» та у привласненні 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

У суді не вказують прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кауфмана.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Кауфмана з альтернативою 268,4 млн грн застави. Адвокат бізнесмена подав скаргу на це рішення.

«27 вересня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 7 вересня 2023 року про обрання одеському бізнесмену запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує орган.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також колишньому міському голові Одесі Олексію Костусєву та його ексзаступнику. За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об'єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

В результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: