Заволодіння аеропортом «Одеса»: бізнесменові Боруховичу обрали запобіжний захід

Читать на русском
Алексу Боруховичу обрали запобіжний захід у справі про незаконне заволодіння аеропортом Одеса та 2,5 млрд грн прибутку від його діяльності.
Фото: inforesist.org

ВАКС за клопотанням детективів НАБУ обрав запобіжний захід ще одному бізнесменові – підозрюваному у справі про незаконне заволодіння КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та 2,5 млрд грн прибутку від його діяльності. Йдеться про Олексія Боруховича (раніше Олександр Грановський).

Про це повідомила пресслужба САП у середу, 13 вересня.

Як повідомляється, суд частково задовольнив клопотання і застосував до колишнього народного депутата, бізнесмена Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,780 млн грн.

Крім того, на Боруховича поклали такі процесуальні обов'язки:

  • прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду;
  • не відлучатися з м. Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну групу, яка заволоділа майном КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років. П'яти особам повідомили про підозру.

йдеться про ексмера Одеси Олексія Костусєва, його ексзаступника, директору ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» Олексію Кочанову та двом одеським бізнесменам – Борису Кауфману та Алексу Боруховичу (раніше Олександр Грановський). Останні є контролерами ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент», яка володіє 75% ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса».

За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об'єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

В результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

Раніше САП забрала у НАБУ справу про заволодіння аеропортом «Одеса» та передала його до поліції, де провадження закрили

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: