У ВМС розповіли, скільки суден вже вийшло тимчасовим коридором з портів України

Читать на русском
З одеських портів тимчасовим гуманітарним коридором вийшли вже сім суден. Два із них заходили під завантаження.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

З одеських портів тимчасовим гуманітарним коридором вийшли вже сім суден. Два з них заходили під завантаження продукції на експорт.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук на брифінгу Ukraine Media Center Odesa.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«За оновленими даними, новим коридором у нас уже вийшло 7 суден. Тобто, це 7 із 7 успішних кейсів. Зайшло 2, вийшло 7. П'ять суден – це ті, що були тут до початку повномасштабного вторгнення. Відповідно, цей процес триває. Ми робимо все, щоб забезпечити безпеку тієї ділянки, на якій судна перебувають у наших територіальних водах», - сказав він.

Як пояснив Плетенчук, далі судна потрапляють до територіальних вод Румунії, Болгарії та Туреччини, аж до Босфорської затоки. А це вже територіальне море країн НАТО.

У ВМС ЗСУ зазначили, що небезпека у Чорному морі на сьогодні саме через авіацію та ракетне озброєння. У той же час корабельні угруповання рф вже не заводить в акваторію, оскільки бояться їх знищення.

Нагадаємо, 22 вересня з одеського порту вийшло судно з українською пшеницею для Єгипту. Цього ж дня в порти тимчасовим коридором йшли ще три судна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: