До портів України тимчасовим коридором прямують ще три судна

Читать на русском
Балкери Azara, Ying Hao 01, Eneida використовують тимчасовий коридор, щоб прибути в порт та завантажити продукцію на експорт.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

До портів України в Чорному морі тимчасовим коридором прямують ще три судна для завантаження продукції на експорт.

Про це повідомив у п'ятницю, 22 вересня, віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Три нових судна рухаються у напрямку українських портів під завантаження експортною продукцією. Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний та Чорноморськ. Після завантаження понад 127 тис тонн української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії», – написав він.

Як зазначив чиновник, першими суднами, які скористалися тимчасовим коридором, були Resilent Africa та Aroyat із 20 тис. тонн пшениці для Азії та Африки.

Нагадаємо, 10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для торговельних суден у Чорному морі.

Це сталося після того, як у липні росія вийшла із зернової угоди. Тимчасовими коридорами користувалися кораблі, які не могли покинути порти України через війну. Вранці з одеського порту вийшло судно з українською пшеницею для Єгипту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: