Норвегія виділить понад 250 млн крон на ядерну безпеку в Україні

Читать на русском
Потенційно можлива ядерна аварія в Україні матиме наслідки не лише для самої України, а й за її межами, вважають у Норвегії, тому вирішили надати Україні 250 млн крон на забезпечення ядерної безпеки.
Ілюстративне зображенняФото: polskieradio.pl

Норвезька влада ухвалила рішення про передачу 250 млн норвезьких крон (більше 863 млн грн) на забезпечення ядерної безпеки в Україні.

Про це повідомили у МЗС Норвегії.

«Норвегія збільшує свою підтримку ядерної безпеки та захищеності в Україні у 2023 році на 250 млн норвезьких крон. Незаконна війна росії становить загрозу для ядерної безпеки в Україні», – говориться у повідомленні.

Повідомляється, що 100 млн крон направлять на підтримку роботи експертів Міжнародного агентства з атомної енергії в Україні.

Крім того, Норвегія збільшує фінансування співпраці з Україною у сфері ядерної безпеки на 150 млн крон. Ці кошти будуть спрямовані на зменшення ризику аварій, пов'язаних з вивільненням радіоактивних речовин.

Зазначимо, Норвегія з початку повномасштабної війни багато допомагає Україні. Так, у травні стало відомо про те, що Норвегія посилить ЗСУ системами далекобійної артилерії та радарами.

Також країна активно підтримує санкції проти росії.

Крім того, у лютому влада Норвегії затвердила пакет допомоги Україні на 7 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: