ЗСУ отримають від Норвегії системи для боротьби з безпілотниками

Читать на русском
Норвезька компанія Kongsberg Defence&Aerospace підписала контракт на постачання Україні систем для боротьби з дронами Cortex Typhon C-UAS. Передача систем фінансуватиметься через Міжнародний фонд України.
Фото: kongsberg.com

Норвезька компанія Kongsberg Defence&Aerospace підписала контракт на постачання Україні систем для боротьби з дронами Cortex Typhon C-UAS.

Про це йдеться на офіційному сайті уряду Норвегії.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Вартість контракту становить 750 мільйонів крон (приблизно 65 млн доларів). Передача систем фінансуватиметься через Міжнародний фонд для України (IFU), який очолює Велика Британія.

«Cortex Typhon призначені для протидії широкому спектру повітряних загроз шляхом заподіяння фізичних збитків або виведення загрози з ладу іншим способом», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що системи зібрані із компонентів від Teledyne Flir, Kongsberg та бронетехніки. Норвезькі збройні сили забезпечують Cortex Typhon автомобілями Dingo, кулеметами та боєприпасами.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що Норвегія передасть Україні тисячу своїх дронів.

Раніше повідомлялося, що влада країни вирішила збільшити військову підтримку України в поточному році до 950 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: