Кличко розповів, як Київ готується до зими

Читать на русском
Київ готується до складної зими. Комунальники закінчують ремонти, місто купує пересувні котельні.
kyivcity.gov.ua

Столиця продовжує закуповувати пересувні котельні та інші альтернативні джерела тепла. Також продовжуються ремонти трубопроводів.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

У нас є розуміння, по яких об'єктах рф може бити взимку – глава УкренергоЕнергетики розуміють, які об'єкти в Україні можуть бути під загрозою атак. Але це прихована інформація.

За його словами, Київ готується до складної зими. У місті вже усунули близько 2,5 тисяч пошкоджень трубопроводів, вжито заходів щодо підвищення надійності роботи обладнання - технічну діагностику котлів, заміну окремого обладнання. Також провели роботи щодо відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури.

Кличко нагадав, що внаслідок ворожих ракетних ударів минулої зими було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження осінньо-зимового періоду.

Також, за його словами, Київ продовжує закуповувати пересувні котельні та інші альтернативні джерела тепло- та електропостачання.

«Місто формує арсенал альтернативних джерел живлення на тих об’єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень «Київтеплоенерго» забезпечило генераторами, тому в разі вимкнення світла вони продовжуватимуть працювати і давати тепло будинкам, що до них підключені», – наголосив Кличко.

Мер повідомив, що у Києві вже розроблено алгоритм оперативного підключення альтернативних джерел постачання тепла, щоб не було зволікань у разі надзвичайної ситуації.

Комунальні служби столиці працюватимуть у посиленому режимі.

Нагадаємо, в «Укренерго» розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими. Також глава відомства повідомив, що в компанії є розуміння того, по яких об'єктах битиме рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: