Донорська платформа щодо відновлення України розпочала роботу – Єврокомісія

Читать на русском
У четвер, 26 січня, стартувала робота міжвідомчої донорської координаційної платформи щодо підтримки процесу відновлення України.

У четвер, 26 січня, стартувала робота міжвідомчої донорської координаційної платформи щодо підтримки процесу відновлення України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Єврокомісії.

Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України після війниУкраїна планує задіяти чотири основні джерела фінансування післявоєнного Плану відновлення країни.

«Це дозволить забезпечити тісну координацію міжнародних донорів та міжнародних фінансових організацій та забезпечить узгоджену, прозору та підзвітну підтримку (Україна)», - йдеться у комюніке.

У документі повідомляється, що перше засідання цієї донорської структури, яке відбулося у форматі відеоконференції, зібрало високопосадовців України, ЄС, країн G7. Також були присутні фінансові установи, такі як Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародний валютний фонд та Світовий банк.

«Згодом до платформи зможуть приєднатися й інші донори», - зазначають у Єврокомісії.

У комюніке нагадується, що на сьогоднішній день ЄС, його держави-члени та європейські фінансові інститути надали Україні до 49 млрд євро у вигляді фінансової, бюджетної, надзвичайної, гуманітарної та військової допомоги.

Раніше було названо вартість військової шкоди інфраструктурі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: