Кабмін визначив, скільки газу має бути у сховищах на початок опалювального сезону

Читать на русском
Шмигаль наголосив, що Україна прагне мінімізувати імпорт газу за рахунок збільшенню власного видобутку.
фото: zn.ua

На сьогоднішньому засіданні Антикризового енергетичного штабу було визначено, що до початку наступного опалювального сезону в українських сховищах повинно бути понад 14 млрд кубометрів газу.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі за результатами засідання.

Він наголосив, що Україна прагне мінімізувати імпорт газу за рахунок збільшенню власного видобутку.

«Головна тема — старт підготовки до наступного опалювального сезону. Визначили, що на початок осінньо-зимового періоду запас газу у сховищах має становити понад 14 мільярдів кубометрів. Наша стратегічна мета - мінімізувати імпорт газу в Україну за рахунок збільшення власного газовидобутку», - зазначив Шмигаль.

Опалювальний сезон у Євросоюзі: як країни скоротили споживання газуНа скільки країни Європейського союзу скоротили споживання газу під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

Згідно з його словами, на засіданні Антикризового енергетичного штабу також обговорювалася ситуація в електроенергетиці. Шмигаль зауважив, що було дано доручення збільшити можливості експорту-імпорту електроенергії з ЄС.

«З усіма присутніми енергетичними підприємствами погодили план відновлення до початку опалювального сезону 1710 МВт генеруючих потужностей», - наголосив він.

Прем'єр-міністр повідомив, що Міненергетики та Мінінфраструктури отримали завдання забезпечити роботу щодо захисту від російських дронів і ракет генеруючих потужностей та систем розподілу.

Як повідомляється, на засіданні також розглянуто пропозицію з децентралізації енергомережі, зокрема залучення громад до розбудови розосередженої генерації, зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, у Міненерго розповіли, скільки коштуватиме підготовка до наступного опалювального сезону.

Раніше стало відомо, скільки ракет і дронів росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України.

Також стало відомо, що «Укртрансгаз» розпочав новий сезон закачування газу до підземних сховищ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: