В Україні знайшли нове родовище газу

Читать на русском
У серпні геологи завершили випробування свердловини глибиною близько 4 тисяч метрів. Вона дала промисловий приплив газу.
фото Нафтогаз

На території України відкрили нове родовище газу, запаси якого можуть сягати 1 млрд кубометрів.

Про це повідомило «Укргазвидобування» у вівторок, 29 серпня.

Опалювальний сезон у Євросоюзі: як країни скоротили споживання газуНа скільки країни Європейського союзу скоротили споживання газу під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

Як повідомляється, у серпні завершили випробування пошукової свердловини завглибшки близько 4 тисяч метрів. З неї отримали промисловий приплив газу – понад 100 тис. куб. метрів.

Перед бурінням свердловини було проведено 3D-сейсморозвідувальні дослідження, завдяки яким фахівці компанії змогли уточнити її геологічну модель.

«Це вже чергове відкриття нових вуглеводневих покладів, зроблене нашими геологами за останній рік. Вивчення ділянки відбувалося фактично з нуля. Нарощуючи запаси, ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу», – зазначив в. о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Компанія продовжить пошуково-розвідувальні роботи на родовищі.

Нагадаємо, Кабмін визначив, скільки газу має бути у сховищах на початок опалювального сезону. У Міненерго у серпні заявили, що закачування газу до українських сховищ відбувається з випередженням графіка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: