Зима буде складною: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Читать на русском
Українські енергетики у розпал літа продовжують підготовку до зими. Усі загрози, ризики та виклики Україна спробує подолати.
фото Денис Шмигаль/Telegram

В Україні продовжуються ремонти атомних електростанцій, теплової та гідрогенерації, а також електромереж. Енергетики не припиняють роботу в розпал літа.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за наслідками засідання уряду у вівторок, 8 серпня.

Чи можливі нові атаки рф на енергосистему цієї осені – у ЗСУ дали відповідьУ ЗСУ припускають, що російські військові можуть знову розпочати обстріли об'єктів української енергетики у жовтні чи листопаді.

«Енергетики у розпал літа продовжують підготовку до зими. Ми не збираємося применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону. Але громадяни мають знати реальний стан справ», – написав він.

За даними Міненерго, відремонтовано п'ять атомних блоків. У ремонті ще чотири блоки. Також, за словами Шмигаля, відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки ТЕС, що становить 62% від загальної кількості.

Крім того, відремонтовано 70% ТЕЦ, ще 30% зараз у ремонті.

Також відремонтовано і в ремонті 32 гідроагрегати гідроелектростанцій, або 68% потужності. З боку компанії «Укренерго» майже 80% виконання робіт із ремонту магістральних мереж.

«Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо до цього все потрібне», - написав він.

Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомляв, що до грудня в енергосистему додадуть потужності. А в Укренерго заявили, що серпень буде складним для енергосистеми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: