Гуменюк розповіла, скільки ракетоносіїв вивела росія в Чорне та Азовське моря (доповнено)

Читать на русском
Корабельне угрупування розгорнуто в кількості 10 одиниць, ракетоносії заведено в пункти базування.
Фото: usm.media

Росіяни завели свої кораблі-ракетоносії в пункти базування. При цьому, завантаження ракет морського базування класу «Калібр» окупанти здійснюють лише у Севастополі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Що стосується корабельного угрупування, воно розгорнуто в кількості 10 одиниць, ракетоносії заведено в пункти базування, хоча минулої доби ми фіксували їхню надзвичайну активність в порівнянні з попередніми днями - аж два були виведені на чергування», - зазначила Гуменюк.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

Водночас, речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, заявив, що завантаження ракет морського базування класу «Калібр» росіяни здійснюють лише у Севастополі.

Він відповів на питання, чи після успішних ударів ЗСУ по Криму можна буде побачити перебазування певних кораблів чи представників командування росіян із Криму на інші території.

«Вони можуть спробувати відвести щось у Новоросійськ, до міжнародно визнаних берегів рф. Тим не менше, головна військова база у них знаходиться у Севастополі і завжди там знаходилася. Завантаження «Калібрів» вони роблять лише там. Тому, відповідно, це вже має ситуація стати настільки для них складною, щоб вони покинули цю базу, що, скоріше за все, покидати у той момент вже буде нема чим», - заявив він.

Згідно з його словами, Азово-Чорноморський регіон, у принципі, є досить невеликим і там особливо сховатися немає де, незалежно від того, у Азовське море вони переведуть кораблі чи навпаки.

«У Азовському морі, у порту «Бердянськ», чудово згорів великий десантний корабель «Саратов». І звісно, що коли буде звільнено наш південь - Запорізької області, або у Донецькій, то ці кораблі так само стануть більш доступними цілями», - зазначив Плетенчук.

Згодом ВМС ЗСУ на сторінці У Фейсбуці повідомили, що станом на 09:00 неділі, 24 вересня, росія вивела у Чорне море на бойове чергування два кораблі, з них один носій «Калібрів» загальним залпом до 8 ракет.

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які стояли в бухті. Того ж дня з'явилися фотографії пошкоджених кораблів рф.

Також нещодавно ЗСУ завдали удару по командному пункту російського флоту біля Севастополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: