Передача Україні ракет ATACMS ще обговорюється – Кірбі

Читать на русском
Обговорення поставок Україні далекобійних ракет ATACMS триває. США наближаються до ухвалення рішення про передання.
Офіційний представник Ради національної безпеки Джон КірбіФото: CNN

У Білому домі тривають дискусії щодо можливості відправити Україні ракети великої дальності ATACMS.

Про це заявив представник Ради з національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише CNN.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Посадовець заперечив занепокоєння щодо відсутності тактичних ракетних систем ATACMS у оборонному пакеті, оголошеному в четвер.

«Ми продовжуємо активно обговорювати з українською стороною потреби ЗСУ на фронті. Президент Зеленський сказав, що новий оборонний пакет – це саме те, що потрібно його силам оборони», – сказав Кірбі.

Він додав, що ATACMS залишаються предметом обговорень на майбутнє і США не планують зупинятись у наданні Києву допомоги.

Також, за словами Кірбі, президент Байден був вдячний Зеленському за надану оперативну інформацію щодо подій на полі бою.

Зазначимо, протягом останнього тижня низка американських ЗМІ повідомляли, що Білий дім близький до передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. Але 20 вересня стало відомо, що найближчим часом Україна не отримає ракети ATACMS від США.

Нагадаємо, 21 вересня у США оголосили про надання Україні нового пакету озброєнь на 325 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: