САП у вересні скерує до суду справу Януковича про угіддя Сухолуччя

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про встановлення стороні захисту строку для ознайомлення з матеріалами слідства.
Сухолуччяфото: Facebook

Спеціалізована антикорупційної прокуратури після 26 вересня скерує до суду справу за підозрою колишнього президента-втікача Віктора Януковича та інших осіб у заволодінні угіддями «Сухолуччя».

До цієї дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 21 липня обмежені строки сторони захисту на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваним та їх захисникам строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №42016000000000785 від 22.03.2016 до 26 вересня 2023 року включно, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Після 26 вересня прокурор САП може скерувати обвинувальний акт до суду.

Нагадаємо, у 2016 році на той момент генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв наприкінці 2016-початку 2017 років скерувати справу Януковича про «Сухолуччя» до суду. Влітку 2016 року частину провадження направили до Шевченківського районного суду міста Києва.

У цьому епізоді є 18 обвинувачених, зокрема: колишній голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, ексдиректор Дніпровсько-Тетерівського держлісгоспу Микола Гордійчук, експомічник прем'єра (на той момент Віктора Януковича) Микола Коломієць, ексдиректор ТОВ «Дім Лісника» Юрій Булава, директор ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василь Гулик та один з керівників цієї ж організації Олександр Файніцький. З 2016 року там досі немає вироку.

У червні 2021 року угіддя «Сухолуччя» передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: