Допоміг атакувати Севастополь: у розвідці розповіли про роботу «народного супутника» ICEYE

Читать на русском
Упродовж цього року супутник компанії ICEYE приніс багато користі у боротьбі українців з агресором.
datacenterdynamics.com

Так званий народний супутник ICEYE приніс багато користі ЗСУ протягом року. Він, зокрема, допоміг українським військовим під час завдання ударів по кораблю та підводному човну в Севастопольській бухті.

Про це повідомила пресслужба ГУР 20 вересня.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

Як відомо, минулого року волонтери передали українським розвідникам космічний апарат ICEYE.

«Упродовж цього року «народний супутник» приніс безліч користі  у нашій боротьбі за свободу ― його можливості дозволяють нам щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки», – йдеться у повідомленні.

У ГУР заявили, що ICEYE відіграв дуже важливу роль в ударі по Севастопольській бухті 13 вересня, коли було знищено російський десантний корабель Мінськ і підводний човен Ростов-на-Дону.

Розвідка також оприлюднила знімки аеродрому Дягілєво у Рязанській області рф та позицій російської ППО у Бєлгородській області, по яким також «працювали» українські військові.

Нагадаємо, у серпні минулого року фонд Сергія Притули купив супутник компанії ICEYE за кошти, які українці збирали на «народні байрактари». Безпілотники ж зрештою дісталися безкоштовно.

Навіщо ЗСУ цей супутник і які його особливості можна прочитати тут.

У березні цього року ГУР повідомило, що космічний апарат ICEYE за п'ять місяців експлуатації допоміг виявити та знищити тисячі одиниць російської техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: