Бельгія готова відправити Україні перші відремонтовані бронемашини М113

Читать на русском
Бельгія незабаром поставить українській армії першу партію із 10 модернізованих бронемашин M113.
Фото: army.mil

Бельгія незабаром поставить українській армії першу партію із 10 модернізованих бронемашин M113.

Про це повідомляє спеціалізований сайт Force Operations Blog.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Першу партію з 10 бронемашин M113, модернізованих компанією John Cockerill Defense (JCD), буде відправлено до України в результаті ініціативи, що фінансується Бельгією, Нідерландами та Великим Герцогством Люксембург. Окрім цього, бельгійський концерн вивчає й інші можливості продовження підтримки української армії», – йдеться у повідомленні.

Згідно з контрактом, укладеним з Міноборони Бельгії, компанія JCD до кінця листопада відновить та оснастить кулеметом 40 транспортних машин M113.

«Перші машини були передані бельгійській армії наприкінці серпня із завданням організувати їхнє відправлення в Україну», – наголошується в повідомленні.

Як пише видання, надалі можуть бути й інші подібні поставки.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що Україна отримає нову партію американських бронетранспортерів М113. Бронемашини будуть передані трьома країнами ЄС – Нідерландами, Бельгією та Люксембургом.

Цього тижня повідомлялося, що Україна отримає ще 40 БМП Marder від компанії Rheinmetall.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: