ВАКС зняв електронний браслет з фігуранта справи Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 16 вересня строк нічного домашнього арешту Миколі Лукашику, якого НАБУ і САП підозрюють у допомозі надати 400 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Таке рішення 14 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити до 16 вересня 2023 року запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному (Миколі Лукашику – ред.) із забороною залишати житло у період доби з 23:00 до 05:00, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру», – йдеться в документі.

Суд також продовжив дію таких обов'язків Лукашику: прибувати за першим викликом; не відлучатись з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, суд відмовився продовжити строк тримання під вартою Лукашика і тому відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам. За версією слідства, Лозинський одержав 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого через низку пособників. Ці кошти нібито були одержанні внаслідок низки закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: