ВАКС випустив з-під варти ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням сторони захисту знову змінив запобіжний захід колишнього заступника глави Міністерства.
фото: Львівська ОДА

Вищий антикорупційний суд випустив з-під варти колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд змінив запобіжний захід Лозинського і відправив його знову під варту. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Проте сторона захисту подала до ВАКС клопотання про зміну запобіжного заходу. Суддя Шкодін його підтримав частково, звільнивши Лозинського з-під варти.

«Клопотання адвоката, який діє в інтересах підозрюваного (Василя Лозинського – ред.), - задовольнити частково. Змінити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 500 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на Лозинського поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з м. Львова до Львівського, Дрогобицького, Стрийського та Золочівського районів Львівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Термін дії обов'язків – до 21 вересня 2023 року.

Нагадаємо, НАБУ затримало на той момент заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

В органі розповіли, що завдяки оперативному проникненню до складу організованого злочинного угруповання (далі – ОЗУ) викрили та припинили його діяльність з розкрадання бюджетних коштів. До складу ОЗУ входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього — вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб'єктами підприємницької діяльності. Ті, як з'ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: