У СБУ та Офісі президента відреагували на резонансну статтю NYT про трагедію у Костянтинівці

Читать на русском
Удару по Костянтинівці 6 вересня було завдано, швидше за все, з російського зенітно-ракетного комплексу С-300. Про це повідомила пресслужба СБУ, коментуючи публікацію The New York Times про те, що до вибуху могли бути причетні ЗСУ.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Удару по Костянтинівці 6 вересня було завдано, швидше за все, з російського зенітно-ракетного комплексу С-300.

Про це повідомила пресслужба СБУ, коментуючи публікацію The New York Times про те, що до вибуху могли бути причетні ЗСУ. Заяву представника відомства цитує портал Громадське.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

За даними СБУ, про удар із С-300 свідчать виявлені на місці атаки уламки ракети. Крім того, слідство аналізує інші матеріали, які вказують на причетність окупантів до цієї атаки.

У відомстві також зазначили, що автор резонансного «розслідування» Томас Гіббонс-Нефф кілька разів був помічений у просуванні російських наративів. Журналіст, серед іншого, двічі був позбавлений прес-карт ЗСУ за порушення правил роботи в зоні бойових дій.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також відреагував на публікацію NYT.

Він зазначив, що правоохоронні органи «за умовчанням проводять ретельне та детальне розслідування» всіх російських злочинів, скоєних на території України.

«Суспільство точно отримає відповідь на питання, що саме сталося у Костянтинівці. Як і в тисячах інших випадків російських ударів по нашій країні в межах непровокованої війни», – резюмував Подоляк.

Нагадаємо, напередодні The New York Times опублікували статтю, в якій називають удар по ринку в Костянтинівці «трагічною невдачею» української армії. У статті зазначено, що трагедія нібито сталася «внаслідок влучання ракети української системи ППО, випущеної з установки «Бук».

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу Костянтинівки Донецької області загинули 15 людей, ще понад 30 мирних жителів отримали травми та поранення.

Раніше повідомлялося, що окупанти вдарили по Авдіївці та околицях Торецька, є загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: