Заступницю мера Дніпра та підрядника підозрюють у заволодінні майже 1 млн грн

Читать на русском
У суботу, 16 вересня, заступниці мера Дніпра та підряднику повідомили про підозру у заволодінні майже 1 мільйона гривень під час ремонту школи.
t.me/pgo_gov_ua/16677

У суботу, 16 вересня, заступниці мера Дніпра та підряднику повідомили про підозру у заволодінні майже 1 мільйона гривень під час ремонту школи.

Про це у Telegram повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі Дніпровської міської ради і директору приватного підприємства», – йдеться у повідомленні.

Їм інкримінують розтрату, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службове підроблення.

За даними слідства, департамент міської ради уклав з підприємством-підрядником ряд договорів про проведення будівельних робіт з капітального ремонту даху однієї зі шкіл міста. Після виконання ремонтних робіт директор підприємства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які удвічі перевищують ринкові. Попри це, заступниця мера підписала акти та скріпила печаткою.

Таким чином на рахунок приватного підприємства безпідставно перерахували майже 1 мільйон гривень з міського бюджету.

Наразі правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів, у приміщеннях міської ради та підприємства.

Нагадаємо, нещодавно НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника. Йому інкримінували одержання неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів. Пізніше депутату повідомили про підозру у зловживанні впливом.

15 вересня Вищий антикорупційний суд узяв його під варту з альтернативою 900 тисяч грн застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: