Насірову продовжили строк тримання під вартою, але вдвічі зменшили заставу

Читать на русском
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову строк перебування у СІЗО.
Фото: slidstvo.info

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову строк перебування у СІЗО.

Про це повідомила преслужба ВАКСу.

Там зазначили, що суд продовжив термін дії запобіжного заходу на 60 днів. Це означає, що Насіров перебуватиме під вартою до 12 листопада.

При цьому ВАКС вдвічі зменшив розмір застави – з 261 млн гривень до 130 млн гривень.

Нагадаємо, САП направила до суду справу ексглави ДФС Романа Насірова про отримання понад 722 млн грн неправомірної вигоди. Також у цій справі про підозру повідомили у наданні цієї вигоди олігарху Олегу Бахматюку, але заочно.

Слідство встановило отримання головою ДФС (2015-2016 рр.) неправомірної вигоди у $5,5 млн за забезпечення відшкодування понад 540 млн грн компаніям агрохолдингу у серпні 2015 року та понад 21 млн євро за відшкодування майже 2,7 млрд ПДВ протягом лютого серпня «Плату за послуги», яка в середньому становила близько 20% від суми відшкодованого ПДВ, Насіров отримував на рахунок підконтрольної йому іноземної компанії, а також компанії підконтрольної тестю та раднику, через іншу іноземну компанію-«прокладку», залучену радником ексчиновника. Відправником коштів, як встановили НАБУ та САП, була компанія-нерезидент, підконтрольна власнику агрохолдингу Бахматюку.

При цьому частина неправомірної вигоди була сформована безпосередньо за рахунок коштів бюджетного відшкодування ПДВ та конвертована в іноземну валюту. НАБУ та САП мають докази, що голова ДФС пріоритезував виплати з відшкодування ПДВ компаніям агрохолдингу, не включаючи відомості про суми, заявлені до бюджетного відшкодування іншими суб'єктами господарювання (у тому числі комунальними підприємствами), які мали на те право. Це, у свою чергу, призвело до судових позовів з боку таких товариств та стягнення ними з держбюджету, окрім заявлених сум бюджетного відшкодування, ще не менше ніж 2 млн грн пені.

Раніше повідомлялося, що ВАКС призначив до розгляду справу податківця-пособника Насірова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: