В Умані вже понад 35 тисяч хасидів, сутичок поки не фіксували – поліція

Читать на русском
В Умань на святкування Рош га-Шана прибуло понад 35 тисяч паломників, правоохоронці посилено стежать за порядком.
фото МВС

В Умань на святкування Рош га-Шана прибуло понад 35 тисяч паломників, надзвичайних подій не було. Правоохоронці посилено стежать за порядком.

Про це повідомив голова Нацполіції Іван Виговський, повідомляє пресслужба відомства в Telegram.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Попри підвищені ризики та дійсно велику кількість прибувших, правоохоронці тримають ситуацію під контролем, надзвичайних подій не відбулось», – сказано в повідомленні.

Як зазначається, поліція працює у посиленому режимі, організовано роботу трьох фільтраційних місць зі сканерами багажу, стаціонарні пости, пункт візової підтримки, контрольно-пропускні групи, збільшено кількість слідчо-оперативних груп.

Цілодобово працює координаційний штаб у складі представників Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Державної міграційної та інших служб.

Нагадаємо, у 2023 році Рош га-Шана (іудейський Новий рік) відзначають з 15 по 17 вересня. Ще вчора повідомлялося про 32 тисячі паломників в Умані. В ОВА закликали хасидів відмовитись від поїздки в Україну через війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: