У рф створили нову ПВК, щоб переманити «вагнерів» – спротив

Читать на русском
У російській федерації створили нову приватну військову компанію, щоб переманити туди найманців Вагнера.
sprotyv.mod.gov.ua

У російській федерації створили нову приватну військову компанію, щоб переманити туди найманців «Вагнера».

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

За інформацією Центру, приватна військова компанія буде на пряму куруватися Міністерством оборони росії. Відповідальним за створення нової ПВК за попередніми даними було призначено Суровікіна

«МО рф відправляє своїх емісарів до Білорусі та африканських країн, зокрема Алжиру, Малі та Судану. Мета: переконати більше «вагнерівців» на підписання контракту з ЗС рф через нову приватну військову компанію. Відповідальним за створення нової ПВК за попередніми даними призначено С. Суровікіна», – йдеться у дописі.

Відзначають, що таким чином за підготовлений людський ресурс триває конкуренція між лукашенківською «ГардСервіс» та новоствореною російською ПВК.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ Великої Британії внесло ПВК «Вагнер» до списку терористичних організацій.

Також писали, що після загибелі очільника приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина Міністерство оборони російської федерації взяло під контроль діяльність ПВК в Африці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: