У британській розвідці оцінили ймовірність обстрілів української інфраструктури взимку

Читать на русском
Російські війська можуть готуватися до нових атак на енергетику України взимку, використовуючи ракети, які виготовили цього року.
Укрінформ

Російські війська можуть готуватися до нових атак на енергетику України взимку, використовуючи ракети, які виготовили цього року.

Про це повідомляє британська розвідка.

У дописі відзначають, що минулої осені та зими росія часто використовувала для атак України крилаті ракети повітряного базування, зокрема Х-101 та Х-102 (AS-23a KODIAK). При цьому окупанти використовували стратегічну авіацію, щоб завдавати ударів з глибини території рф.

Розвідники також додають, що звіти з відкритих джерел свідчать про те, що з квітня 2023 року витрати на виробництво ракет скоротилися, але російські лідери заявляють про збільшення темпів виробництва.

«Таким чином росія, ймовірно, зможе створити значні запаси ракет. Існує реальна можливість, що рф знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, енергетики розглядають усі варіанти розвитку подій цієї зими, у тому числі й найгірший сценарій – нові масовані обстріли росіян дронами та ракетами української енергосистеми.

Додамо, нещодавно у ЗМІ було поширено недостовірну інформацію про застосування в Україні графіків відключення електроенергії з 1 жовтня. Поки відключення світла в жодній області не плануються, але вони можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури через обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: