Держексперта Міносвіти звільнили за антиукраїнські висловлювання у соцмережі

Читать на русском
Державного експерта Міністерства освіти і науки Андрія Василенка звільнено через його антиукраїнські висловлювання.
Андрій Василенкоfacebook.com/andriy.vasylenko.9

З Міністерства освіти звільнили державного експерта відомства Андрія Василенка, який «відзначився» скандальними висловлюваннями.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий у Facebook.

«Вже почали хвилюватися»: у МЗС прокоментували останні антиукраїнські заяви ОрбанаУ МЗС заявили, що Орбан вже давно не закликав припинити постачання зброї до України та узаконити російську агресію – йому нагадали, що Україна територіями не торгує.

«Наказ про звільнення Андрія Василенка підписано. Від завтрашнього дня він більше не обійматиме жодної посади в Міністерство освіти і науки України. Таке рішення ухвалено за результатами дисциплінарного провадження, яке ми порушили у міністерстві напередодні», – написав він.

Міністр підкреслив, що державна служба – це велика відповідальність, на його переконання, жодна людина, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, незалежність, за яку принесено стільки жертв, не має права обіймати державні посади.

Нагадаємо, 24 серпня Андрій Василенко написав на своїй сторінці у Facebook, що у 1991 році український народ нібито нічого не розумів і підтримав Акт проголошення незалежності лише завдяки «пропаганді». Також він зазначив, що незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь, а «радянська окупація – це найкраще, що могло статися з Литвою».

МОН розпочало дисциплінарне провадження щодо Василенка. Міністр Оксен Лісовий пообіцяв, що Василенка звільнять.

До речі, нещодавно папа Римський визнав, що його висловлювання про «велику росію» були «погано сформульовані».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: