У МОН звільнять експерта після його антиукраїнських висловлювань

Читать на русском
Експерт Міністерства освіти Андрій Василенко буде звільнений через свої антиукраїнські висловлювання, запевнив голова МОН.
Андрій Василенкоfacebook.com/andriy.vasylenko.9

Державного експерта Міністерства освіти і науки Андрія Василенка буде звільнено через його антиукраїнські висловлювання.

Про це заявив голова МОН Оксен Лісовий в інтерв'ю Суспільному, яке було опубліковано 1 вересня.

«Людині запропонували написати заяву на звільнення. Він відмовився. Тож ми йдемо через дисциплінарку. Для держслужбовця – це неприйнятний рівень, по-перше, у громадських висловлюваннях, а по-друге, у світогляді. У нашій команді таким людям не місце», – зазначив міністр.

На уточнююче запитання, чи можна очікувати звільнення, Лісовий відповів, що так.

«Навіть якщо людина потім оскаржитиме це в суді. Я з такою людиною в команді не працюватиму», – додав він.

Як відомо, 24 серпня Андрій Василенко написав на своїй сторінці у Facebook, що у 1991 році український народ нібито нічого не розумів і підтримав Акт проголошення незалежності лише завдяки «пропаганді».

Також він зазначив, що незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь, а «радянська окупація – це найкраще, що могло статися з Литвою».

Висловлювання ексерта набули розголосу та резонансу в суспільстві. МОН розпочало дисциплінарне провадження щодо Василенка.

Нагадаємо, у МЗС прокоментували останні антиукраїнські заяви прем’єра Угорщини Орбана. А МЗС Литви викликало представника Ватикану через скандальні висловлювання Папи Римського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: