Україна отримала мільярдний грант від США

Читать на русском
Україна сьогодні отримала 1,25 млрд доларів грантових коштів від Сполучених Штатів Америки.
depositphotos.com

Україна отримала 1,25 млрд доларів грантових коштів від Сполучених Штатів Америки. Гроші надійшли через мультидонорський цільовий фонд Світового банку.

Про це повідомило Міністерство фінансів у понеділок, 31 липня.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

«Грант надано як частину п'ятого додаткового фінансування у рамках проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні (PEACE in Ukraine). Метою проекту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, не пов'язаних із сферою безпеки та оборони», – йдеться у повідомленні.

Грантові кошти підуть на відшкодування видатків держбюджету: на оплату праці працівників держорганів та виплат за окремими програмами соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та іншим соціальним виплатам.

Мінфін уточнив, що 2023 року Україна вже отримала $8,45 млрд. грантових коштів від США. Загалом з початку повномасштабної війни до держбюджету надійшло $20,4 млрд грантових коштів від США.

Нагадаємо, минулого тижня Євросоюз виділив Україні транш у 1,5 млрд. євро у рамках програми макрофінансової допомоги на 18 млрд. євро. А 27 липня Україна одержала новий транш фінансової допомоги від Світового банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: