Москва після частих атак дронами «обклалася» новими системами ППО – британська розвідка

Читать на русском
Російська влада прагне показати населенню, що ситуація в Москві під контролем, хоч місто регулярно атакують БПЛА.
фото Медіазона

Майже щоденні атаки дронами по Москві змусили рф перекалібрувати та посилити системи ППО, а також розмістити їх на дахах офіційних будівель, високих вежах та пандусах.

Про це йдеться в новому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії у Twitter.

Аеропорти, елітні райони і навіть Кремль: які об'єкти в Москві зазнали атак дронівРосійську столицю з початку року понад десять разів атакували невідомі безпілотники. Під удар потрапляли аеропорти, елітні райони, Москва-Сіті та навіть Кремль.

Як повідомляється, протягом останніх тижнів рф перекалібрувала свої системи протиповітряної оборони ближнього і середнього радіусу дії навколо Москви з метою більш ефективного захисту від атак безпілотних літальних апаратів, яким місто зараз піддається майже щодня.

З початку вересня 2023 року російські зенітно-ракетні комплекси SA-22 навколо столиці були сфотографовані на високих вежах та пандусах.

Раніше, після ударів по авіабазах в Енгельсі та Рязані у грудні 2022 року, росія також розмістила SA-22 на дахах офіційних будівель у Москві.

У розвідці припускають, що це робиться для того, щоб система могла виявляти та вражати цілі типу БПЛА. Однак, ймовірно, ще одна мета – це демонстративне заспокоєння громадськості, що нібито все під контролем.

Нагадаємо, Москву ще з літа досить часто атакують безпілотники, у місті ночами чути вибухи. Також про атаки дронів регулярно повідомляють і в інших містах та регіонах рф.

У РНБО пояснили, чому Москву все частіше атакують безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: