Британія надасть Україні обладнання для захисту портів та морських шляхів

Читать на русском
Гідрографічне управління Великої Британії, яке входить в структуру Міноборони країни, поставить Україні обладнання для забезпечення безпеки портів.
Фото: marineinsight.com

Гідрографічне управління Великої Британії, яке входить у структуру Міноборони країни, поставить Україні обладнання для забезпечення безпеки портів.

Про це йдеться у заяві пресслужби британського оборонного відомства.

Росія наприкінці серпня намагалася атакувати цивільне судно у Чорному морі – СунакНаприкінці серпня росія вдарила ракетами по цивільному вантажному судну в одному з портів Чорного моря. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак.

У пакет допомоги увійдуть два повноцінні однопроменеві ехолоти і два багатопроменеві ехолоти. Загальна вартість обладнання складе 1,6 млн фунтів стерлінгів.

«Ехолоти збирають точні дані про морське дно і морське середовище. Потім інформацію можна обробляти та використовувати для створення та оновлення морських карт та навігаційної інформації для забезпечення більш безпечної навігації у цьому районі», – йдеться у заяві.

У Міноборони Британії зазначили, що обладнання сприятиме захисту портів та морських шляхів, а також забезпечуватиме безпеку українських та іноземних кораблів.

Нагадаємо, після виходу із зернової угоди рф почала погрожувати цивільним судам.

Крім того, окупанти неодноразово обстрілювали українські порти та зерносховища. Детальніше про атаки росії на порти можете дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: