Апеляція ВАКС не стала переглядати вирок ексдиректору військового лісгоспу

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін рішення суду, яким не стали переглядати за нововиявленими обставинами обвинувальний вирок.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не стала переглядати за нововиявленими обставинами вирок, яким засудили до 6 років позбавлення волі колишнього керівника державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського.

Таке рішення 6 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Разом із Левківським засудили його пособника Юрія Марисика до 3 років позбавлення волі, але наразі він перебуває в розшуку. Левківський продовжить відбувати покарання у державній установі «Житомирська виправна колонія №4».

«Ухвалу Вищого антикорупційного суду від 21 червня 2023 року про відмову у відкритті провадження з перегляду за нововиявленими обставинами вироку Вищого антикорупційного суду від 28.08.2020 у справі №758/11219/16-к залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді тимчасового виконувача обов'язків директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років. Марисика оголосили в розшук, а Левківського взяли під варту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: