Японія надасть Україні 5 млн доларів на ліквідацію наслідків знищення Каховської ГЕС

Читать на русском
Японія планує надати людям, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, гуманітарну допомогу в розмірі 5 млн доларів через міжнародні організації.
Ілюстративне зображенняФото з відкритих джерел

Японія виділить Україні 5 млн доларів на ліквідацію наслідків підриву російськими військовими Каховської ГЕС.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, передає Kyodo News.

У п’ятницю, 9 червня, японський прем’єр Фуміо Кісіда та президент України Володимир Зеленський провели телефонну розмову.

Зеленський поінформував прем’єр-міністра Японії про наслідки підриву росією Каховської гідроелектростанції та свій візит у південні регіони України, які опинилися в зоні лиха. Він наголосив, що руйнування ГЕС створило загрози для безпеки Запорізької АЕС внаслідок зниження рівня води у Каховському водосховищі.

Кісіда висловив солідарність із українським народом та повідомив, що уряд Японії готує пакет гуманітарної допомоги для України з урахуванням переліку першочергових потреб, переданого українською стороною.

Прем’єр Японії зазначив, що його країна планує оперативно надати надзвичайну гуманітарну допомогу в розмірі 5 млн доларів жителям, які постраждали від повені. МЗС країни повідомило, що кошти будуть надані через міжнародні організації.

Крім того, Фуміо Кісіда підтвердив готовність провести в Японії на початку 2024 року конференцію з питань відновлення України.

Нагадаємо, Японія вперше надасть військову допомогу Збройним силам України.

Також повідомлялося, що Японія виділить 1 млрд доларів на допомогу українським біженцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: