Немає чим пишатися: Україна відреагувала на декларацію G20

Читать на русском
У МЗС прокоментували спільну декларацію країн Групи двадцяти. Україна розчарована її формулюваннями.
Олег Ніколенко

У МЗС прокоментували спільну декларацію країн «Групи двадцяти». Україна розчарована її формулюваннями.

Про це заявив речник українського відомства Олег Ніколенко у Facebook.

Він наголосив, що розчарований тією частиною документа, яка стосується агресії росії проти України. Та за словами Ніколенко, участь української сторони дозволила би учасникам краще зрозуміти ситуацію.

«Україна вдячна партнерам, які намагалися включити в текст сильні формулювання. Водночас в частині щодо агресії росії проти України Групі двадцяти немає чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила би учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип «нічого про Україну без України» залишається ключовим як ніколи», – йдеться у повідомленні.

Він опублікував виправлений документ, як могли б виглядати основні елементи тексту, щоб бути більш наближеними до реальності.

У МЗС прокоментували спільну декларацію країн Групи двадцяти. Україна розчарована її формулюваннями.
Олег Ніколенко

Нагадаємо, прем’єр головуючої у G20 Індії Нарендра Моді оголосив, що погодження декларації свідчить про те, що учасниці змогли знайти компромісні формулювання у блоках, які стосуються війни рф проти України.

Варто додати, що Україна не отримала запрошення на саміт. Таке рішення ухвалили через те, що G20 займається економічними питаннями, такими як зростання та розвиток груп країн та окремих держав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: